google-plus twitter facebook phone star-full clipboard

Gewichtsproblemen bij ouderen

Gezond eten voor ouderen

Ouderen zijn een speciale doelgroep. Tijdens mijn werkzaamheden als wijkziekenverzorgster heb ik veel ervaring opgedaan met deze doelgroep. Door allerlei redenen hebben ouderen soms moeite om op een gezond gewicht te blijven. Ze eten vaak dagelijks te weinig. Dit kan komen door eenzaamheid, ziekte, verlies van een dierbare, pijn, vergeetachtigheid of een combinatie van factoren. Bijkomend probleem is dat ouderen zich vaak niet bewust zijn van mogelijke ondervoeding. Ouderen hebben soms ook last van verminderde eetlust. Vaak wordt gedacht dat ze niet zoveel meer nodig hebben, helaas is dit niet het geval. Een gezonde basisvoeding is van groot belang om gezond ouder te worden en om allerlei klachten te voorkomen. Misschien bent u de laatste tijd ongewild afgevallen en heeft u minder trek. Het is voor u belangrijk om ook op oudere leeftijd gezond te blijven eten. Herkent u deze problemen? Dan kom ik graag bij u langs om u te helpen met goede voedingsadviezen.

 

Ik heb recent het symposium ouderen en voeding bijgewoond. Tijdens dit symposium werd duidelijk hoe belangrijk het is om gezond en genoeg te blijven eten samen met genoeg lichaamsbeweging en voldoende vitamine D. Hierdoor behoudt u genoeg spierkracht en een goede botgezondheid.

 

Als ouderen te weinig voeding binnen krijgen, kan dit leiden tot onbedoeld gewichtsverlies en ondervoeding. Ondervoeding heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid door verlies van spiermassa en verminderde afweer. Tevens vermindert de kwaliteit van leven en neemt de kans op vroegtijdig overlijden toe.

Contact

Twijfel niet! En neem vrijblijvend contact met mij op.

Neem Contact op

Delen maar!

Deel deze pagina via social media.